Birim Değiştirme Nasıl yapılır ? Birim Değiştirme Dilekçesi Nasıl Yazılır ?

Memurlar Çalıştığı birimi değiştirebilir mi? Birim Değişikliği Nasıl Yapılır ? Birim Değiştirme Dilekçesi nasıl yazılır. Dilekçenin geçerlilik süresi ve cevap verme zorunluluğu nedir ? Görev ve ünvan dışı yerlerde isteğe bağlı görevlendirme yapılabilir mi? Birim Değiştirirken unutulmaması gerekenler. Yeni birimde görev kabulu ve işlemler

Doğrudan cihazınızda gerçek zamanlı güncellemeleri alın, şimdi abone olun.

Değerli ziyaretçilerimiz. gelen yorum ve taleplerden dolayı bu yazıyı hazırladık. Yazımınız genel içeriği memurun çalıştığı birim değiştirme işlemleri ve birim değiştirme dilekçesi nasıl yapılacağı ile ilgili. Bu konuda merak ettiğiklerinizi kou altına yorum olarak birakırsanız hızla gerkli araştırmayı yaparak açıklamasını yapabiliriz.

Sayfa içerikleri

Memurlar Birimi Değişikliği Yapabilir mi?

Devlet Memurları Kanunu‘nda (657 sayılı DMK) Memurlar devlet adına kurum amirinin uygun gördüğü ihtiyaca binaen uygun gördüğü birimlerde çalışırlar. Dolayısı ile muhtemelen  yeni atanan memurlar için için ilk çalışma birimi kurumun zor birimlerinden bir tanesidir.

Çünkü yeni atamadan haberdar olan diğer memurlar yeni atanan memur gelmeden birim değişkliği dilekçesi ni vermiş olurlar. bir çok kurumda tüm birimlerde sürekli eleman ihtiyacı doğmaktadır. özelikle dijitalleşmenin getirdiği yeni iş ve işleyiş planları alışma öncesi personel desteği isteyebilmektedir.

Her birimin kendi içinde bir zorluğu olmasına rağmen çeşitli durumlarda birim değiştirmek isteyebilirsiniz. Bunlar çalışma şartlarının zorluğu, ekipman eksikliği, personel eksikliği, iş barışının olmaması gibi durumlar olabilir. Birim değiştirmek istediğinizde aşağıda bahsettiğimiz adımları sırası ile yapmanız talebinizin gerçekleşmesi şansını artıracaktır.

Birim Değişikliği Nasıl Yapılır ?

Memurun çalıştığı birimi değiştirme yetkisi kurum amirinin (Müdür, başkan vs) uhdesindedir. Kurum yetkilisi bu yetkisi alt pozisyonalardaki müdürlerine yada müdür yardımcılarına devredebilir (personel müdürü, İnsan kaynakları müdürü vs.)

Öncelikle birim değiştirme talebinizi ilgili müdür (Birim Amiri, Birimden sorumlu müdür yardımcısı gibi) ile şifahen konuşmanız ve birim değiştirmedeki amacınızı, çalıştığınız birimdeki çalışmayı zorlaştıran nedenleri uygun bir dille anlatmalısınız. Şunu bilmelisiniz ki; müdürleriniz de sizinle aynı yoldan geçmiştir. Anlayışlı bir müdür ile çalışıyorsanız sizi dinleyip ilgilenecektir. özelikle sağlık problemleri nedeniyle birim değiştirme k daha hızlı sonuç verir. yalnız bunun için sağlık kurulu raporu istenecektir.

Unutmayınız ki müdürünüze yaptığınız saygı; şahsına değil devletin kendisinedir. Müdürlük makamında bulunan kişi devleti temsil eder. bu bağlamda konuşmanızı saygı çerçevesinde yapın.  Burada iletişim teknikleri ni de kullanmanız yararınıza olacaktır.

Konuşma sırasında olumlu bir cevap alırsanız “uygun görürseniz konu ile ilgili dilekçe yazarak talebimi resmen de yapmak istiyorum” diyerek işi resmiyete dökebilirsiniz.

Birim Değiştirme Dilekçesi nasıl yazılır ?

Dilekçe yazma kuralları standarttır. Dilekçenizi 12 punto büyüklüğünde, Times New Roman fontu ile resmi yazı ve hitap kurallarına uyarak yazmalısıız.

Dilekçe  başlığı kuruma direk olarak yazılır. Yani dilekçeyi birim yöneticiliğine yazmamalısınız. başlğın altına parantez içinde …. birimi olarak ekleyebilirsiniz örnek başlığı altaki resimde görebilirsiniz.

Birim Değiştirme Dilekçesi
Birim Değiştirme Dilekçesi Nasıl Yazılır

 

Önerilen Yazılar
1 30

Dikeçe içeriğini yazarken çok fazla bileşik cümle kurmadan sade ve anlaşılır birimde yazmalısınız. burada yazacaklarınız işlemin süresini etkileyebileceğini unutmayın.  Örnek vermek gerekirse ayniyat biriminden başka bir birime görevlendirilmek istiyorsunuz. o halde dilekçemizin içeriği şu şekilde olabilir

     Kurumumuzda ….. Sicil Numarası ile Ayniyat Biriminde memur olarak görev yapmaktayım.  Bulunduğum birimde birçok yeni ve eski ayni malzeme bulunmaktadır.  bu malzemeler yoğun sirkilasyondan dolayı az miktarda da olsa sürekli toza maruz kalmaktayım Astım hastası olmam sebebiyle bulunduğum birimde çalışmam sağlığımı olumsuız yönde etkilemektedir. bu nedenle uygun görmeniz halinde başka bir birimde görevlendirilmem hususunda;

     Gereğini arz ederim.

Dikkat edilmesi gereken en öneli husus mutlaka arz etmeniz gerektiğidir. önemsemeyip rica şeklide yazarsanız dilekçenizi kurum amiri okumadan geri döner.  Dilekçenin içeriğini girdikten sonra iki satır sağ altına adınız soyadınızı yazıp bir alt satıra adınızı ortalayacak şekilde sicil numaranızı girip imzanızı atmalısınız. örnek :

Birim Değiştime dilekçesi

Dilekçeyi hazırladıktan sonra bunu Kurumun Evrak Kayıt birimine verip mutlaka bir kayıt numarası almanız gerekir, diğer hallerde dilekçeniz resmi işlem görmez.

Evrak Kayıt Birimi muhtemelen EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) ile dilekçeyi önce Kurum amirine yada kurum amirinin yetkilendirdiği başka bir müdür, ya da yardımcısına gidecektir. konu ile ilgili dilekçenizi verdiğinizi birim amirinize belirtip beklemeye başlayabilirsiniz.

 

Dilekçenin geçerlilik süresi ve cevap verme zorunluluğu nedir ?

Kanun ve Yönetmeliklere göre kurumun vatandaşa dilekçesine cevap verme si için yasal süre 30 gündür. dijitalleşme ile bu süra çok kısalmış olsada resmi olarak 30 gün bekleyebilirsiniz. Sonrasında işlem ile giligi bilgilendirme yazısı size tebellüğ edilir. Cevap olumlu ise yeni görevlendirildiğiniz birim ve görevini ve başlama tarihiniz size belirtilir. ilgili tarih gelince yeni biriminizde göreve başlarsınız.

Ünvan dışı yerlerde isteğe bağlı görevlendirme yapılabilir mi?

Kurum amiriniz atanma ünvanınız dışında resmi olarak görevlendirebilir. yalnız bu görevlendirme sizin isteğiniz dışında, kendi görev ve yetkinizden daha alt seviye bir görev olursa bir bir nevi mobing sayılır ve mobing uygulandığını düşünüyorsanız bu konuda sendika yetkilileri ile görüşebilir ve ya kendi avukatınızlı problemi çözebilirsiniz.

Birim Değiştirirken unutulmaması gerekenler

Birim değiştirme yapacağınız zaman ayrılacağınız birimindeki üzerinizde kalan işleri bitirmeniz ğiş barışı açısından çok önemlidir. Eğer iş uzun suren bir iş ise sizin yerinize bakacak iş arkadaşınıza detaylı olarak işi anlatmalısınız.

Üzerinizde hiç bir evrak kalmamalı EBYS kullanıyırossanız evraklarınızı havale etmelisiniz. eski evraklarınızı uyun bir şekilde arşivlemeli ve zimmetli demirbaşlarınızı da üzerinizden zimmetini  aktarmalısınız.

Değerli ziyaretçilerimiz. birim değiştirme  konulu bu yazımız burada sona erdi aklınızda takılan bir soru olduğunda yorum olarak eklerseniz yardımcı olmaya çalışırız.

Doğrudan cihazınızda gerçek zamanlı güncellemeleri alın, şimdi abone olun.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

2 Yorumlar
  1. Ali Yerden diyor

    Birim değiştirme sonrası tekrar eski birimime görevlendirilebilir miyim?

  2. mehmet aslan diyor

    uygun görülmezse 30 gün içinde değişiklilik yaparak tekrar dilekçe verebilir miyiz?

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul et Daha fazla bilgi