2022 Temmuz Memur Maaşları Enflasyon Farkı ve Zammı Belli Oldu

2022 Yılının 2. yarısı için enflasyon farkı dahil memur maaş zamları ne kadar olacak. En düşük memur maaşları ve kesintileri. 3600 Ek göstergenin memur maaşına faydaları

Doğrudan cihazınızda gerçek zamanlı güncellemeleri alın, şimdi abone olun.

Sayfa içerikleri

2022 Temmuz Memur Maaşları Zam Farkı Ne Kadar Olacak ?

Asgari ücrete yapılması beklenen 2022 yılı zammının ardından memurlar da buna bağlı olarak enflasyon nedeniyle beklentileri yükseltti.

Bilindiği üzere  memur sendikaları ile hükümet arasında sağlanan 6. dönem toplu sözleşmesine göre 2022 yılının ilk 6 ayında yüzde 5 ikinci 6 ayında ise yüzde 7 olarak belirlenmişti. Fakat özelikle son aylardaki yüksek enflasyon nedeniyle enflasyon nedeniyle sözleşeme de düzenleme yapılması ya da seyyanen  zam yapılmasını beklentisi  var.

Temmuz Zammı En Az Yüzde 35

2022 yılı temmuz zammı enflasyon farkı ile birlikte yaklaşık yüzde 36 ya yakın zam alacaklar. fakat bu oran net değil çünkü 2022 Haziran enflasyon oranı %4.85 olarak açıklandı. böylece memurların alacağı enflasyon farkı zam oranı %34,85 , toplu sözleşmeden de %7 oranında zam alacaklar.

Asgari Ücrete Yüzde 40 zam beklentisi

Asgari ücrete yapılması öngörülen yüzde 40 zam haberleri Memurlarda da beklentiyi yükselti. Fakat Sayın Cumhurbaşkanı 27 Haziran 2022tarihinde yaptığı açıklamada “Çalışma Bakanlığından işveren tarafıyla görüşüp asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istediğini ve müjde vereceklerini söyledi. Daha onceleri bu konuda bazı gazetelerin sinyal verdi şeklindeki haberleri de yuzde 40 zam olacağı konusunda beklentileri yükseltti.

Önerilen Yazılar
1 30

2022 Temmuz enflasyon farkı ile birlikte yüzde 35 -40 arasında bir zam olacağı beklense de ne yazık ki bir çok memurun maaş farkı vergi diliminde eriyor.

Beklenti : Memura Yüzde 60 Zam

Memurlar ise sosyal platformlarda zam oranının en az yüzde 60 civarında olması gerektiğini dile getiriyor. Her geçen gün alım gücünün azalması memurlar arasında da çalışma huzurunu, iş barışını bozuyor. Memurun 2022 yılının ikinci yarısından beklentisi yüzde 60 civarı zam yapılması ve özelikle vergi dilimlerinin yükseltilmesi yönünde.

Konu hakkında özelikle sendikaların yoğun bir çalışma yapması ve memurların hakkını gözetmesi gerekiyor.

Sendikalar yapmayacaksa kim yapacak ?

Toplu sözleşmedeki oranların tekrar görüşülmesi hususu memurlar için önemli olduğu aşikardır. memurların sesi sendikalardır.  Sendikalar memurların düştüğü durumu görmeli ve bu konuda bir an önce harekete geçmelidir.

Diğer hallerde sendikalardan yoğun üye kayıpları yaşanabileceğini bilmelidir.

ülkedeki yoğun enflasyonun asıl mağdurları olan memurların alım gücünün düşmesi başta turizm, eğitim ve sağlık  olmak üzere birçok alanda işletmeleri sekteye uğratacağı görülmelidir.

Doğrudan cihazınızda gerçek zamanlı güncellemeleri alın, şimdi abone olun.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

4 Yorumlar
  1. Ahmet diyor

    Bugün açıklanan asgari ücret ile hemşire maaslari asgari ücretin altında kaldı. Memleketin.haline bak. Allah sonumuzu hayır etsin…

  2. gamze diyor

    Umuyoruzki 2023 Memur mAaşları çok daha iyi duruma getirilsiz. ma şu da bir gerçek ki ; çok yoğun bir memur alımı var ve hükümetler devlet memurlarınn yük olması gibi görüşler var.

  3. […] Memur Maaşları Temmuz ayında 2022 Kurban Bayramı nedeniyle  Temmuz Maaşları Ayın 15’inde değil 8 inde yatmıştır. Memur Maaşlarının erken yatması bayram öncesi memurları sevindirirken bazı memurların erken yatan maaş nedeniyle iki maaş arası 40 güne çıkmış oldu. bu sebeple maaşlar bir önceki aya göre daha hızlı eridi. […]

  4. […] yıllarda maaş promosyanları nın 3-5 bin seviyeerde olmasına rağmen 2022 memur maaşlarının artması ile Promosyon anlaşmaları da 25 bin TL den başladı ve bugun 40 Bİn Tl lerde […]

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul et Daha fazla bilgi