Sağlık Kurulu Raporu Nasıl Alınır ? Sürekli İşçilerin Sağlık Kurulu Raporları 2022 Ücretleri

Sürekli İşçiler ile yeni memuriyete başlayanların Sağlık kurulu Raporu Nasıl alınır 2022 Sağlık Kurulu Ücretleri

Sayfa içerikleri

Sağlık Kurulu Rapor İşlemleri

Değerli Ziyaretçilerimiz. bu yazımızda göreve yeni başlayacak olan memurlar ile sürekli işçilerin sağlık kurulu raporu nun nasıl alınacağı, geçerlilik süresi  ve rapor  ücreti konularında ayrıntılı açıklama yapacağız.

Sağlık Kurulu Raporu Nereden Alınır?

Memurlar için işe giriş raporları tam teşekküllü devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerinden alınabilir.

İşe başlayacağınız kurumdan hangi branşlara muayene olmanız gerektiği ile ilgili bilgi almanız ve ona göre sağlık kurulu kaydı açtırmanız işlemlerin hızlı ilerlemesi açısından faydalıdır.

Çunku bazı özelikli birimlerde çalışanlar için normalde standart sağlık kurulu raporunda olmayan bir branş gerekebilir. Alt başlıktaki Sağlık Kurulunda hangi branşlar bulunur başlığında belirttiğimiz branşlar dışında efor sarfedilecek bir görev için ek olarak kardiyolojiden de rapor istenebilir.

Bu bağlamda rapor başvurusu yapmadan önce işe başlayacağınız kurumdan bu bilgiyi talep etmeniz işlemlerin uzamaması adına faydanıza olacaktır.

Sağlık Kurulu Randevu İşlemleri

Sağlık kuruluna başvurmadan önce 182 MHRS ‘den randevu almanız gerekir. birçok hastanenin sağlık kurulu randevu ile çalışmaktadır. Sağlık Kurulları Yoğun bir şekğilde Memur Alımları için başvuruları kabul ettiğinden birçok hastanenin sağlık kurulu birimi randevu ile çalışmaktadır. 182 yi arayarak yada hastaneye telefon ederik randevu alabilirsiniz.

Sağlık Kurulunda Hangi Branşlar Bulunur ?

Standart Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu nda 7 branş bulunur bunlar;

İç hastalıkları (Dahiliye)

Genel Cerrahi

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları  (Psikiyatri)

Ortopedi ve Travmatoloji

Göz Hastalıkları

Nöroloji

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları (KBB)

bunlar arasında en uzun muayene genel olarak olarak ruh sağlığı ve hastalıkları branşı sürmektedir. çünkü bu poliklinikte doktor karar yazması için kişilik testi, zeka testi gibi testler isteyebilir. bu testler hastanenin psikologları tarafından yapılmaktadır.

Kişilik testinde 500 (beşyüz)den fazla soru vardır ve hepsini yanıtlamanız gerekir. bu test ile ilgili detaylı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

ayrıca gözlük kullanıyorsanız Göz Hastalıkları branşında göz anjiyografisi istenebilir. bu test hastanenin yapısınıa göre aynı gün içinde de yapılabilir yada başka bir güne randevu verilebilir

MR ve Ultrason da nöroloji ve genel cerrahi branşları talep edebilir bu tetkilerde randevu ile çalışıyor olabilir. Aklınızdan çıkarmayınız.

2022 Sağlık Kurulu Ücreti Ne kadar ?

Memurlar ve Sürekli İşçiler için Sağlık kurulu raporu ücretini kurumun kendisi karşılarken bazı kurumlar bunu işe başlayacak personele bırakabiliyor. Eğer kurumunuz üst yazı yazarak ilgili hastaneden adınıza sağlık kurulu raporu ister ise o zaman ücretsiz olarak bu raporu alabilirsiniz. raporun ücretini hastane çalışacağınız kuruma fatura ederek alacaktır.

Bu sebeple yazımızın başında da belirttiğimiz gibi Sağlık kurulu raporu almadan önce kurumunuzdan bilgi almanız bu konuda da size faydası olacaktır.

Diğer hallerde rapor ücretini kendiniz ödemek zorundasınız. kayıt sonrasında muayene olmadan önce hastane veznesine Rapor ücretini yatırmalısınız.

Rapor ücreti 2022 yılı için 350 TL dir. Fakat bu raporun içinde ultrason ve MR ve Tomografi ücretleri yoktur. eğer doktor sizden Tomografi, MR  EMAR ve ultrason isterse bunlar için de ayrıca ödeme yapmanız gerekir. Ultrason ücreti 2022 Yılı için 74 TL , MR (emar) ( MANYETİK REZONANS GÖRÜNTÜLEME (MRG) )ücreti ise her bir çekim için 202TL dir.  Bilgisayarlı Tomografi ise 170TL dir. bu konudaki Sağlık Uygulama tebliğine buradan ulaşabilirsiniz

Ücretsiz Sağlık Kurulu Raporu Alınabilir mi?

Sağlık Kurulu Raporları ücretlidir. fakat bazı kurumlar bu ücreti kendisi karşılarken bazı kurumlar ise bunu işe girecek memur yada işçiye bırakmaktadır. Emniyet, Askeriye için olan Sağlık kurulu raporlarını, kurumun kendisi ödemektedir. diğer hallerde ise personel kendisi ödemektedir.

Sağlık Kurulu Raporu Başka İşlemler İçin Kullanılabilir mi?

İşe Giriş için alınan raporların başka işlemlerde kullanılması mümkün değildir, çünkü raporun üzerinde raporun ne için verildiği yazmaktadır. Sağlık Kurulu işlemleri sırasında doktorlar gireceğiniz iş turune göre değerlendirme yaptıklarından başka bir işlem için aynı raporu vermeyebilirler.

Vekalet ile Rapor Alınabilir mi?

Rapor verilirken  çeşitli tahliller ve tetkikler yapılacağından ayrıca doktorların başvuran kişini şahsen görmeleri gerektiğinden uzaktan vekalet ile Rapor almak mümkün değildir. sadece tüm işlemlerin  bitmesinin ardından sonucu almak için sonuç almaya yetkilendire3ceğiniz kişiye vekalet vererek sonucu alabilirsiniz.

Psikiyatrik Rahatsızlıklar Memur Olmaya Engel mi ?

Psikiyatrik rahatsızlıklar konusu çok geniş bir alanı kapsamaktadır. Bu konuda karar verici Psikiyatri uzmanı olmakla beraber nihai karar sağlık kurulundan çıkmaktadır. Diğer branşlar kendi alanları olmadığı için bu konuda psikiyatri görüşünü baz alacakları aşikardır. Ayrıca bazı kurumların kendi sağlık yönetmelikleri olur ve bu yönetmelik doğrultusunda karar verilmesi istenebilir. Örneğin askeri Sağlık raporları ile Emniyet Güçleri için hazırlanan raporlar belli bir sağlık yönetmeliği doğrultusunda verilmektedir. Konu ile ilgili ayrıntılı yazımızı ilerleyen günlerde değerli ziyaretçilerimize hazırlayacağız.

Raporun Geçerlilik Süresi ne Kadardır ?

Sağlık kurulu raporları işe giriş içn olduğundan iş girişi suresi boyunca geçerlidir. fakat bu süre 6 ay ı geçemez. iş girişi sonrası periyodik muayene yapılacağından sonrasında tekrar kullanılamazlar.

 

konu ile ilgili sorularınızı yazımız altına yorum olarak bırakırsanız merak ettiklerinizi hakkında ayrıntılı yazıları hazırlayabiliriz.

devlet memur raporuişe giriş raporusağlık kurulusağlık raporusürekli işçi
Yorumlar (6)
Yorum Yap