Dikkat Yeni : Polis Meslek Yüksek Okullarına 2500 Öğrenci Alınacak

Polis Meslek Yüksek Okulu Alımları Başladı 2500 Öğrenci Alınacak

Polis Akademisi web sitesinden yapılan duyuruya göre Polis Meslek Yüksek Okulu Alımları kapsamında 500’ü kadın olmak üzere toplam 2500 öğrenci alacak işte detaylar

Sayfa içerikleri

Polis Meslek Yüksek Okulu Alımları

yapılan duyuru ile Polis Meslek Yüksek Okulu alımları  kapsamında 2022-2023 eğitim öğretim yılı için 2500 öğrenci alınacak.  Alınan öğrenciler eğitimlerini başarıyla tamamlamalarının ardından polis memuru olarak göreve başlayacaklar.

Polis Meslek Yüksek Okulu Başvuru Tarihleri

Polis Meslek Yüksek Okulu Alımları

Polis Meslek Yüksek Okulu Başvuruları 25 Temmuz 2022 ile 05 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak. Adayların başvuruları Polis Akademisi aday işlemleri sisteminden giriş yaparak yapabileceklerdir.

Polis olma şartları nelerdir ?

Yapılan duyuru ile başvuracak adaylarda aşağıdaki nitelikler aranmaktadır.

  • T.C. Vatandaşı olmak
  • Lise ve Dengi bir okuldan mezun olmak
  • ÖSYM tarafından yapılan 2022 yılı TYT sınvaından en az 250,00  ham taban puan almış olmak
  • Şehit ve gazi olanların eş ve çoccukları için bu sınavdan en az 200,000 ham taban pouan almış olmak (Dikkat Emniyet teşkilatında çalışanlar ve emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda değiller)
  • 26 yaşından gün almamış olmak. (doğum tarihi 01 Ocak 1997 ile 01 Ekim 2004 tarihleri arasında olanlar. yaş düzeltmeleri dikkate alınmayabilir.)
  • Kadın adayların en az 162 cm Erkek Adayların ise en az 167 cm boyunda olması  olmak ( daha kısa boylular kabul edilmeyecek)
  • Beden kitle endeksi en az 18 ile 27 arasında olmak ( Beden Kitle Endeksi – BKI : Kişinin kilosu / metre cinsinden boyunun karesi olarak hesaplanır)
  • Polis Meslek Yüksek okulları için Sağlık Şartları Yönetmeliğine uygun sağlık durumu olmak.
  • Kamu Haklarından Mahrum olmamak
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapabilir olmak
  • ALKOL veya uyuşturucu tedavisi görüyor yada görmüş olmamak
  • Sağlık Sebebi dışında hiç bir şekilde polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak
  • Herhangi bir siyasi partiye üye olmamak
  • Bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası almamış olmak.(affa uğramış ve hükmün açıklanması geriye bırakılmış olsa bile kabul edilmeyecek)

yukarıdaki şartlar Polis akademisi sayfasından alınarak açıklamalı olarak eklenmiştis Polsi alımları için detaylı bilgiye Polis Akademisi web sitesinden alabilirsiniz.

Konu ile gili sağlık yönetmeliği, ve aklınıza takılan soruları yoreum olarak bırakırsanız editorlerimiz araştırma yapıp hemn vcevaplayacaklardır. sitemizi takip ederk tüm sureci yakından takip edip tüm bilgileri ilk elden  öğrenebilirsiniz.

Polis Meslek Yüksek Okulu Sınavı Giriş Ücreti Ne kadar ?

Polis Meslek Yüksek Okulu Alımları kapsamında internet üzerinden başvuracak adaylar  05 Ağustos 2002 Satt 17:00 a kadar ” Halk Bank ATM lerinden ve internet bankacılığı üzeründen yapabileceklerdir. sınav başvuru ücreti 225 (ikiyüzyimibeş) Türk Lirasıdır.

Şehit ve Gazi Yakınları sınav ücreti yatırmayacaklar.

Polis Akademisi web sitesinde yapılan duyuruya göre Polis Meslek Yüksek Okulu Alımları kapsamında şehit ve gazi yakınları sınav ücretini yatırmayacakları belirtiliyor.

DİKKAT sınav ücretini kendi adınıza yatırmalısınız.

Polis Alımları için yapılacak başvuru sonrası yatıracağınız ücreti Kendi adınız ve TC kimlik numarsınız ile 2022 Yılı Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) Giriş Sinavi Için ücret yatırmaları gerekiyor.

Yazımızı paylaşarak arkadaşlarınızın da haberdar olmasını sağlayabilirsiniz

Hangi Evrakları Hazırlamalıyım ?

Polis Meslek Yüksek Okulu Alımları kapsamında başvuran adayların hazırlaması gereken evrakları sitemizde belirttik. (habere gitmek için tıklayın )  Evraklarınızı hazır hale getirip sınav girişi belgesini beklemeniz gerekir. Polis Meslek Yüksek Okulu Sınav Giriş Belgesini ilerleyen günlerde Polis Akademisi Resmi İnternet sitesinde yayınlanacak

Nasıl Polis olunurPolis alımlarıPolis Meslek Yüksek OkuluSınav Giriş Ücreti
Yorumlar (3)
Yorum Yap
  • Ahmet

    Polis Alımları sağlık kurulu raporunda hangi branşlar var ?

  • Mehmet

    Şehit ve gazı yakınları başvuru için kac ham puanla alınmakdadır