Dikkat : PMYO Sınav giriş belgesi ve tarihi Açıklandı

PMYO Sınav giriş Yerleri ve tarihleri Açıklandı

Bu yıl yapılacak olan 2022 yılı PMYO Sınav giriş Belgesi ve tarihi açıklandı. Polis Akademisi resmi web sitesinden yapılan duyuru ile PMYO na girecek adayların giriş yerleri ile sınav tarihleri açıklandı işte ayrıntılar

Sayfa içerikleri

PMYO Sınavı Ne Zaman Yapılacak ?

Polis Akademisinin resmi internet sitesi olan pa.edu.tr de yapılan duyuru ile PMYO Sınav yeri be tarihleri açıklandı. Sınava katılacak adayların kendi T.C. kimlik numaraları ile E devlet üzerinden sınav yerini öğrenebilecekler. ( Polis Akademisi Sınav Giriş Bilgisi Sorgulama için tıklayınız)

Adaylar Polis Meslek Yüksek Okulu Sınavı için giriş belgelerini aldıktan sonra  belgede belirtilen yer ve tarihte şahsen başvurarak evraklarını teslim edecekler.

Dikkat e devlet dışında başka bir yerde duyuru yapılmayacağından bu belge duyuru anlamına gelmektedir

PMYO Sınav Sonuçları Ne zaman açıklanacak ?

PMYO sınav giriş belgesi ni alan adaylar evrakları teslim ettikten sonra sınava girecekler ve bu sınav sonuçları yine e devlet üzerinden yayınlanacak. Polis Meslek Yüksek Okulu Sınav sonuçları adayın sınava girdikten sonra açıklanacak bu tarih muhtemelen Eylül 2022 yi bulacak.

Polis Meslek Yüksek Okulu Giriş Sınavına kaç aday başvurdu ?

PMYO Sınav giriş belgesi

25 Temmuz 05 Ağustos 2022 arası alınan başvurulara toplam 47.111 aday başvurdu. bu adayların 33.502  si erkek aday, 13.609 u ise kadın adaylardan oluşuyor.

Fakat  bu başvuruların tamamı kabul edilmedi. çünkü ilgili yönetmelik kapsamında Polis Akademisine kabul edilecek öğrenci sayısının 10 katına kadar adaylar sınavlara çağırılıyor. Şu haberde de belirtttiğimiz gibi bu sene 2000 erkek ve 500 kadın öğrenci alınacağından başvuran adayların ancak yarısı kadar olanı yani 25.000 kişi sınava çağrılacak.

Sınav Ücreti İade edilecek mi ?

PMYO sınavıu için başvurum ilk 25. bin kişi içinde olmayanların ücretleri iade edilecek . bu adaylar bir sonraki sene için gerekli başvuru şartları  nı taşımaları halinde tekrar başvuru yapabilecekler.

PMYO başvuru Evrakları Neler ?

Polis Meslek Yüksek Okulu sınavına girmeye hak kazanmış adaylar sınav tarihinde başvuru evraklarını teslim etmeleri gerekiyor. bu evraklar Polis Akademisi internet sitesinde yayınlandı. PMYO Başvuru evrakları ile ilgili haberimize ulaşmak için tıklayınız.

Polis Meslek Yüksek Okulu Sınavına Nasıl Hazırlanmalıyım?

Bilindiği üzere Polis Meslek Yüksek Okulu Sınavı fiziksel beceri mülakatlarından oluşmaktadır. Hazılık Aşamasında vucudunuzu hazır hale getirmeleri ve kontejyan içine girmelisiniz. Ayrıca Güvenlik soruşturması yapıalcağı unutulmamalıdır. Konu ile PMYO hazırlık için detaylı yazımıza ulaşmak için tıklayın 

Değerli Ziyaretçilerimiz. PMYO fiziki yeterlilik sınavına hazırlık aşamaları ile ilgili merak ettiklerinizi konu altına yorum olarak yazarsanız sizin için detaylı bilgi hazırlayabiliriz. tüm adaylara şimdiden başarılar diliyoruz.

 

 

Yorumlar (0)
Yorum Yap