2023 Yeni Evim Kampanyası Şartları Memurlar Başvurabilir mi?

Yeni Evim Kampanyası Şartları

Hükümetin açıkladığı yeni bir proje ile dar gelirliler için yeni bir ev projesi başlattı. bu proje ile ev sahibi olamayan ve vatandaşların yararlanması ve uzun vadede ödeme yapması planlanıyor. İşte yeni evim kampanyası şartları yada diğer adıyla yeni evim projesi şartları.

Sayfa içerikleri

Yeni Evim Kampanyası Nedir ?

Asıl adı Yeni Evim Konut Finansman Programı Kampanyası olan bu kampanya ile orta ve dar gelirli vatandaşlar için açıklanan kredi finansman kampanyasıdır. Yeni Evim Kampanyası ile vatandaşlar uzun vade ödemeleri ile ev sahibi olabilecek. Yeni Evim Kampanyası şartları  nı karşılayan herkes bu projeye başvurabilecek İŞte Yeni Evim Kampanyası Şartları

Yeni Evim Kampanyasına Kimler Başvurabilir ?

Yeni evim kampanyası orta ve dar gelirli vatandaşlar için olduğundan yatırım amaçlı başvurular olmaması için bazı kriterler bulunmakta. Kampanyaya dahil olmak için aşağıdaki şartların sağlanması gerekiyor.

  • Kişinin Üzerine Hiç Konut Olmaması Gerekiyor : Yeni Evim kampanyasına başvurunun ilk koşulu vatandaşın üzerine herhangi bir konut olmaması gerekiyor. Kredinin amacı gereği bu uygulama yapılacak.
  • Alınan Ev 5 Yıl Boyunca Satılamacak :  Yeni evim Projesi kapsamında ev alan vatandaşlar aldıkları evi en az 5 sene satamayacaklar.
  • Son 1 Yıl İçinde Konut Satışı Yapılmamış olması gerekiyor: Kampanyanın doru hedefe yönelik olması için kötü niyeti engellemek için olan en erken 1 yıl içinde herhangi bir konut satışının yapılmaması gerekiyor.
  • Başvurulan İlde 1 Yıl İkamet edilmesi gerekiyor. Yine kampanyanın doğru hedefi bulması amacıyla yatırım amacıyla değil barınma amacıyla alınması için başvuracak vatandaşların bulundukları ilde en az 1 yıl ikamet etmeleri gerekmekte.

Yeni Evim Kampanyası nda neler var

  • 0,69 Faiz oranı : Özelikle son dönemde kredi fazi oranlarının enflasyon nedeniyle çok yüksek olmasından dolayı bu oran olabilecek en iyi oran olarak değerlendirmek gerekiyor. geçmişte bu oranla hiç bir zaman kredi verilmemiştir. Yeni Evim Kampanyası kredi oranı ile ev satışlarının artması bekleniyor.
  • 15 Yıla Kadar Vade : Normal Konut kredilerinden en fazla vade 120 ay yani 10 yıldır. Yeni Evim Projesi ile bu vare 180 ay olarak belirlenmiş. böylece aylık taksit miktarları da düşmüş olacak.
  • %10 Peşinat ile kredi başvurusu yapabilme: Evin değerinin en az %10 luk kısmının peşin olarak verilmesi gerekiyor. Normal ev kredilerinde ise bu oran %25 peşinat olarak istenir. Yeni Evim Projesinde ise bu oran %10 olarak düzenlenmiş.
  • ilk 3 Yıl Ödemem Kolaylığı :  Yeni Evim Projesi ile 3 yıl boyunca hazine desteği olacak

 

Yeni Evim Kampanyası’ndan nasıl faydalanılacak ?

16  Ocak tarihinde Başlayacak Kampanya ile bu kampanya şartlarını sağlayanlar faydalanabilecek . Başvurmak isteyen vatandaşlar öncelikle konut üreticileri tarafından ilan edilen evleri ilana çıkaracaklar.

Vatandaşlar kendilerine uygun olan ev için bankaya başvuracaklar. bankalar ev kredisi için gerekli evraklar ile evi ve ödeme koşullarını değerlendirerek uygunluğu durumunda vatandaşa krediyi çıkaracak.

Tüm ev kredilerinde olduğu gibi burada da ev için çıkan kredi bankada bekleyecek satış işlemi sonrası banka üreticiye parayı aktaracak.

Tapunun üzderinde Evi satan alan vatandaşın adı olacak fakat banka tarafından 1. sırada ipotekli olarak hazırlanacak. Kredi ödemesinn bitmesinin atrdından tapudan ilgili ipotek kaldırılacak.

 

Memurlar Yeni Evim Kampanyasına Başvurabilir mi?

Başvuru Şartları arasında Memuriyet ile ilgil herhangi bir kısıtlama yok. bu bağlamda memurlar da şartları sağlaması durumunda Yeni Evim Kampanyası na başvurabilirler.

Memur Maaşlarına yapılan %30 luk 2023 zammı ile birlikte ilk bakışta bu ödemeler için destek olacağa benziyor.

Babamın Üzerine Ev var başvurabilir miyim ?

Yeni Evim Projesi kapsamında şartar arasında başvuracak vatandaş ile ilgili şartlar bulunmakta. bu bağlamda Annesi, Babası, Kardeşerinin üzerinde ev olanlarda Bu kampanyaya başvurabilirler.

Yeni Evim Kampanyasına Başka bir ilden başvuru yapabilir miyim ?

Kredi kampanyası kapsamında amaç yatırım olmadığı için başvru yapılan ilde en az 1 yıl süre ile ikamet edilmiş olması gerekiyor. bu nedenle başka illerdeki konutlar için başvuru yapamazsınız.

Hangi Bankalar Yeni Evim Kredisi Veriyor.

Bu konuda  Projenin başlangıç tarihi olan 16 Ocak 2023 tarihinden önce net bir bilgi bulunmuyor fakat bu faiz oranını ancak devlet bankaları verebileceğinden muhtemelen Ziraatbank ya da Halk Bankası bu konuda destek verecek bankalar olacak.

Yeni Evim Taksitleri Ne kadar Olacak ?

Alınacak kredi miktarına ve taksit miktarına göre değişmekle birlikte 1 Milyon TL için örnek ödeme tablosu şu şekilde olacak

Yeni Evim Kampanyası Taksit Miktarları

 

Yukarıdaki miktarları talep edeceğiniz miktara göre çarparak yaklaşık taksit miktarlarını görebilirsiniz.

 

bankalarev kredisifaiz oranıkonut kredisikrediyeni evim
Yorumlar (4)
Yorum Yap
  • Hakan

    Bu proje kimin için acaba? Sırf meraktan 1 gün araştırayım sorayım dedim. Sıfır konutlarin hic birini yüzde 10 peşinatla falan vermiyorlar. Kime sorarsanız sorun. 2 milyonluk eve 500 bin kredi veriyorlar vs vs vs. Sanki bu projeyi çıkaranlar bunları bilmiyor !!!

    • gamze

      Hakan Bey, Proje nin duyrulmasının ardından ne yazık ki fiyatlar bir gunde inanılşmaz fırladı. konu ile ilgili bakanlıkların araştırma yaptığını ve cezai müeyide uygulayacağını öğrendik. umarım faydası olur.

  • Emrah

    Şimdi ben 9 aylık yeni bir memurum 2.bölge de yer alıyorum en az 1 yıl ikamet şartı var bunun sonucunda ben ve benim gibiler başvuru yapamıyor muyuz?

    • gamze

      Sevgli Emrah,
      istenilen şartlar arasından talep edilen ilde en az 1 yıl ikamet etme şartı var. sen yeni memur olduğundan bulunduğun ile yeni taşınmış olabilirsin. eğer 1 yılını doldurmadıysan ne yazık ki yeni evim kampanyasından yararlanamıyorsun. Kampanyanın gemişletilmesi ile ilgili bir çalışma yapılırsa bu konuda mutlaka görüşülür fakat şimdilik yeni evim kampanyası ile ilgili bir değişiklik görünmüyor