15 Günlük Maaş Farkı Ne Zaman Yatacak ?

Memur Maaşı 15 günlük farklar nbe zaman yatacak, Maaş Fakı hesaplama nasıl yapılır ? Farklar Bügün yatacak mı ?

Değerli ziyaretçilerimiz tarafımıza ulaşan bilgilere göre bir çok ilde hala 6. Dönem Toplu Sözleşme ve enflasyon farkı nedeniyle oluşan 15 günlük maaş farkının yatmadı.

Memur Maaşları Temmuz ayında 2022 Kurban Bayramı nedeniyle  Temmuz Maaşları Ayın 15’inde değil 8 inde yatmıştır. Memur Maaşlarının erken yatması bayram öncesi memurları sevindirirken bazı memurların erken yatan maaş nedeniyle iki maaş arası 40 güne çıkmış oldu. bu sebeple maaşlar bir önceki aya göre daha hızlı eridi.

15 Günlük Maaş Farkı Ne zaman Yatacak ?

Memur Maaşları na 6. dönem Toplu sözleşme gereğince %7 ayrıca %34,85 lik  enflasyon farkı ile toplam yüzde 40 civarı zam yapılmıştır. Bu zam ile beraber en düşük memur maaşı 9 Bin 105 tl oldu. Bu zam 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olduğundan ayın 15 ine kadar olan maaş ta zamlı olması gerekiyor. bu bağlamda 15 günlük fark ödemesi yapılacak.

15 günlük maaş farkının ay sonlanmadan ödenmesi gerekiyor. Memurlar ın 15 günlük farkın hala yatmamış olması memurun kredi kartı, kredi gibi seçeneklerle maaş yatmadan harcama yoluna gidiyor.

Ay sonlanmadan farkın yatması gerektiğinden bugünlerde 15 günlük maaş farkının yatması bekleniyor.

15 günlük maaş farkı nasıl hesaplanır ?

Memur maaşına yapılan yüzde 39 luk zam ile beraber oluşan 15 günlük maaş farkı memur maaş

15 günlük maaş Farkı Ne zaman Yatacak

hesaplaması ile yapılıyor. Memur maaşının nasıl hesaplandığını daha once şu yazımızda belirtmiştik. fakat bu maaş hesaplama işlemi çok karmaşık olduğundan 15 günlük maaş farkını hesaplamanın en kolay yolu Haqziran ayında yatan maaş ile temmuz ayında yatan memur maaşı arasındaki farkın yarısı olarak hesaplanabilir.

örnek olarak

Haziran ayında   8 bin tl alan memur temmuz ayında yaklaşık yüzde 40 zam ile birlikte 11binb200 tl alması gerekir.  15 günlük fark ise bu iki maaş arasındaki farkın yarısını almamız gerekiyor. o halde

11200-8000=3200

3200/2=1600 TL

Görüldüğü üzere bu memurun  15 günlük  farkı yaklaşık 1600 TL olacaktır.

değerli ziyareçilerimiz. Bu yazımız da memur maaşı 15 günlük fark konusunu işledik bu yazımız her yıl güncellenecek olup siz değerli ziyaretçilerimize en güncel bilgili aktarmaya devam edeceğiz.

bu konu ile ilgili ve ya memur hakları ile ilgili herhangi sorunuzu yazımız altına yorum olarak bırakırsanız editorlerimiz sizin için gerekli araştırmayı yaparak yayınlayacaktır.

Sağlıklı Günler Dileriz

15 Günlük Maaş Farkımaaşmemurzam oranı
Yorumlar (0)
Yorum Yap